Kotkan nappulat: Asiat sinun tarvitsee tietää jalkapallo

Jalkapallo on tunnettu urheilulaji monissa maissa maailman ympäri. Sen säännöt ja pelimekaniikka on helppo ymmärtää, kun olet määrittänyt perusasiat. Tässä on joitain tärkeitä jalkapallon perusteita aloittaaksesi:

Pelaajapaikat

Jalkapallojoukkue koostuu 11 pelaajasta, joista kymmenen on kenttäpelaajia ja yksi maalivahti. Pelaajat voivat lunastaa paikkansa missä tahansa kentällä, joten joukkueen strategian on keksiä paras pelaajamuoto. 

Pelaajan ei tarvitse asettaa tiettyjä asemia, mutta useimmat joukkueet käyttävät strategiaa 4-4-2, jossa neljä pelaajaa pysyy keskikentällä, neljä muuta pelaa puolustajana ja kaksi hyökkääjänä.

Pisteytys

Pisteet lasketaan joka kerta, kun pallo menee vastustajan maaliin. Tavoitteena on suorakulmainen verkotettu pylväs, joka löytyy kentän molemmilta puolilta. Pelaaja voi hallita pallon suuntaa maalipylvääseen käyttämällä jalkojaan mistä tahansa ruumiinosasta, paitsi hartiat alas käsivarteensa ja käsiinsä. 

Maalivahdit ovat pelaajia, jotka on sijoitettu pylvääseen estääkseen vastustajan maalin. Kaikkien joukkueen pelaajien joukossa vain maalivahti saa käyttää mitä tahansa ruumiinosaa pallon käsittelemiseen. Kumpi joukkue tekee eniten maaleja peliaikana, pidetään voittajana. Jos molemmat joukkueet sijoittuvat samalla pisteellä, peli julistetaan tasapeliksi.

Cup-peleissä ottelu voi mennä lisäaikaan, jos molempien joukkueiden tulokset ovat tasaiset. Jos pisteet pysyvät tasaisina tämän jälkeen, voittaja voidaan ratkaista rangaistuspotkukilpailulla.

Rikkipelaajat

saavat punaisen tai keltaisen kortin jokaisesta pelissä tehdystä virheestä virheen vakavuudesta riippuen. Keltainen kortti toimii varoituksena pelaajalle, kun taas punainen kortti erottaa hänet pelistä. Jos pelaaja saa kaksi keltaista korttia koko pelin ajan, se tarkoittaa yhtä punaista korttia, mikä johtaa hänen hylkäämiseen.

Varusteet

Jalkapallokenttä voidaan tehdä luonnollisesta tai tekonurmesta, jonka kentät ovat noin 50-100 ja 100-130 jaardia pitkiä. 

Pallon on oltava suorakaiteen muotoinen, ja se on merkitty valkoisilla viivoilla, jotka kuvaavat sen muodon ja osoittavat kaksi kuuden jaardin laatikkoa, kaksi 18 jaardin laatikkoa ja ympyrän keskellä. 18 jaardin laatikoissa on keskiympyrä ja kuuden jaardin laatikot, jotka sijaitsevat maalin suulla.

Kaksi tärkeintä varusteita jalkapallo-ottelussa ovat piki ja jalkapallo. Kaikkien pelaajien on käytettävä säärisuojaa ihovaurioiden välttämiseksi ja nastoitettuja jalkapallokenkiä, jotka antavat heille mahdollisuuden juosta nurmikentällä. 

Näiden lisäksi kaikkien joukkueen jäsenten on käytettävä sopivaa trikoota, jotta he voivat helposti tunnistaa kentän. Koska vain maalivahdit saavat koskettaa palloa, heidän on käytettävä pehmustettuja käsineitä suojana kitalta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *