Joukkueet

Kotkan Nappulat koostuu kaupunginosajoukkueista = korttelijoukkue. Korttelijoukkueita on ympäri Kotkaa ja vuonna 2016 korttelijoukkueet on tarkoitettu 2005-2009 syntyneille pojille ja tytöille. Tätä nuoremmilla pelaajan aluilla on mahdollisuus osallistua Kotkan Nappuloiden leikkikouluryhmiin ja perhefutikseen.

Korttelijoukkueet pelaavat kesäisin Kotkan Nappuloiden korttelisarjaa, ja lisäksi joukkueet voivat osallistua erilaisiin turnauksiin Kotkan ulkopuolella. Kotkan Nappuloiden E10 ja E11 ikäluokat osallistuvat myös oman ikäluokkansa piirisarjaan.

Korttelijoukkueiden lisäksi taitokoulut (KoNa) osallistuvat muutamiin turnauksiin ja taitopäiviin.
KoNalle tarkoitetut turnauskutsut voi lähettää seuran juniorivalmennuspäällikkö Jani Lähteelle.

Uudet pelaajat / ohjaajat

Haluatko tulla mukaan Kotkan Nappuloiden toimintaan? Voit ottaa yhteyttä suoraan ikäluokkasi korttelijoukkueeseen tai seuran juniorivalmennuspäälliikköön.

Jani Lähde 050-569 8896

jani@kotkannappulat.fi

Kotkan Nappuloiden korttelijoukkueiden tukena on myös Fortum Tutor
“Sytytetään yhdessä pelaamisen kipinä”

                    Linkki Fortum Tutor sivuille

Vire -05
Salamat -05
SaPo -05
Karhula -05
Pyhtää -05/06
Vire -06
Karhula -06
SaPo -06/07
Vire -07
Salamat -07
Karhula -07
Pyhtää -07/08
Vire -08
Salamat -08
Karhula -08
SaPo -08
Tytöt KoNa FUN -05/06
KoNa Tehotytöt -07/08
KoNa Tehotytöt 09
KoNa +
KoNa -09

Kotkan Nappulat: Eri-ikäiset valmennusjoukot

Tervetuloa Kotkan Nappulatiin! Olemme tunnettu lasten jalkapalloseura täällä Suomessa. Meitä operoi joukko ihmisiä, jotka antavat, ovat ystävällisiä, kokeneita ja joilla on asianmukainen pätevyys lastesi taitojen kehittämiseen. Voit olla varma, että sitoutuneiden ja intohimoisten henkilöiden ryhmä hoitaa heitä hyvin ja pitää heidät turvassa. 

Eri-ikäiset

C-lapset kehittyvät eri areenoilla urheilukentällä. Siksi teimme tiimejä laajemmille ikäryhmille – nimittäin viisi – kahdeksan, yhdeksän – 11 ja yli 12-vuotiaat istuntosuunnitelmiamme varten. Alla voit tunnistaa joitain yleisiä kehitysominaisuuksia näissä ikäryhmissä:

Ikä 5-8 Taajuuden

nuoremmassa päässä on hyvät mahdollisuudet, että nämä lapset eivät ole koskaan aikaisemmin pelanneet jalkapalloa (ja vaikka heillä onkin, heitä ei todennäköisesti ole valmentettu asianmukaisesti). Heillä ei yleensä ole juurikaan kiinnostusta verrata omia taitojaan joukkuetovereihinsa. Älä kuitenkaan ole yllättynyt nähdessäsi tämän ikäryhmän vanhempien pelaajien kilpailuedun.

9–11-vuotiaat

pelaajat kiinnostavat kilpailua tyypillisesti sekä joukkuetovereidensa että vastustajiensa kanssa. Urheilusta tulee usein tärkeämpää näissä ikäisissä, mikä lisää pelaajan halua hallita jalkapallon perusteet, houkutella valmentajilta positiivista palautetta ja voittaa ottelut.

Ikä 12+

Tähän mennessä pelaajat ovat oppineet perusasiat, kehittäneet aidon intohimon peliin ja ovat innokkaita parantamaan. He tietävät yhä enemmän jalkapallon taktisen puolen. Vanhemmissa ikäisissä he voivat alkaa käydä jalkapalloleireillä ja jopa ottaa käyttöön omat kaudensa edeltävät kuntoharjoitukset.

Eri ikäryhmien valmentajat

Nämä ovat valmentajien keskeisiä piirteitä eri ikäryhmissä.  

5-8-vuotiaat

valmentajat Nämä valmentajat ovat suunnittelemassa luomaan hauskan, ikään sopivan ympäristön viidestä kahdeksaan vuotiaille pelaajille. 

Persoonallisuus

Ehkä suurin hyödyllinen persoonallisuuspiirre on valmentajien kyky ymmärtää pelaajien rajoituksia. Tähän pitäisi ihannetapauksessa liittyä runsaasti kärsivällisyyttä ja hyvää huumoria! 

Pelaajien kokemus ja taitopaketti

Tämän tason pelaajat ovat yleensä kiinnostuneimpia olemaan ystäviensä kanssa ja nauttimaan itsestään. Valmentajilla on taitopaketti, joka tekee jalkapalloharjoittelusta hauskaa ja opettaa samalla pelin perusteet. Tavoitteena on kannustaa lapsia rakastamaan jalkapalloa ja jatkamaan pelaamista ikäryhmän edetessä.

Valmennus 9-11-vuotiaat 

Valmentajat pyrkivät ensisijaisesti opettamaan tehokkaita tekniikoita tehokkaasti yhdeksän ja 11-vuotiaiden pelaajien kanssa. 

Persoonallisuuksien

valmentaminen tässä ikäryhmässä vaatii paljon energiaa ja innostusta kannustamaan pelaajiaan. Valmentajamme osaavat kannustaa pelaajia ja antaa kiitosta, kun se on määrä (vaikka ei niin paljon, että se menettää merkityksensä tai vaikutuksen).

Pelaajakokemus ja taitopaketti

Kun nämä pelaajat tulevat yhä kilpailukykyisemmiksi, valmentajat haastavat heidät parantamaan varmistaen samalla, että harjoittelu on edelleen hauskaa ja positiivista. On tärkeää, että tämä kilpailuputki hyödynnetään oikealla tavalla. Tavoitteenamme on kasvattaa ryhmätyön periaatteita sen sijaan, että saisimme yksittäiset pelaajat loistamaan joukkuetoverinsa. 

Valmennusikä 12+.

Nämä valmentajat johtavat harjoituksia kilpailukykyisemmässä nuorten jalkapallo-ympäristössä. 

persoonallisuuden

Tämän tasonpelaajat alkavat kehittää omia menetelmiä ja ideoita pelistä. Valmentajat kannustavat ja kehittävät aina pelaajien itsenäisyyttä. 

Samaan aikaan kyky pelata määritellyssä taktisessa järjestelmässä tulee yhä tärkeämmäksi vanhemmilla ikäryhmillä, joten pyrimme kasvattamaan pelaajien kurinalaisuutta.

Pelaajien kokemus ja taitopaketti

Yksilölliset viestintätaidot ovat entistä tärkeämpiä, kun valmentamme varhaisnuoria. Pelkästään nämä pelaajat pyrkivät parantamaan jalkapallo-taitojaan, mutta he myös usein kamppailevat tunnistamaan kuka he ovat ihmisinä. Parhaimmat valmentajamme tällä tasolla pystyvät tasapainottamaan henkilökohtaisten joukkovelkakirjojen muodostamiseen tarvittavan ajan tarpeeseen jatkaa pelaajiensa haastamista ja kehittämistä.

Kun nämä pelaajat alkavat kehittää omia ideoitaan jalkapallosta, he tarvitsevat valmentajan, jolla on merkittävä tietoisuus pelistä ja ymmärrys hänestä, sekä kyky kommunikoida syvällisestä kokemuksestaan ​​artikuloidusti, huolehtimattomasti. 

Milloin siirtyä ikäryhmää ylöspäin

Päätös siitä, siirtyykö ikäryhmää ylöspäin, on monien nuorten jalkapalloilijoiden kohtaama. Se voi olla vaikeaa. Haluat lapsesi menestyvän hyvin, ja vaikka hän voi olla iloinen hallitsevansa pelaajia normaalissa ikäryhmässään, se ei välttämättä auta häntä kehittymään suuresti pitkällä aikavälillä pelaajana. 

Myöskään lapsen siirtäminen korkeammalle ikäryhmälle ei ole aina oikea päätös. Onko lapsellesi parempi olla tähti ikäryhmässään tai roolipelaaja kilpailukykyisemmässä joukkueessa? Pitäisikö sinun ajaa lastasi kilpailemaan korkeimmalla mahdollisella tasolla tai löytää joukkue, joka antaa heille eniten peliaikaa?

Kotkan Nappulatissa keskustelemme lapsesi ikäryhmän pelaamisen eduista ja haitoista. Selitämme myös joitain tekijöitä, joita sinun tulisi punnita päätöksessäsi, jotta voit tehdä älykkäimmän päätöksen lapsellesi ja hänen tulevaisuudelleen jalkapalloilijana.

Edut ylöspäin siirtymisessä

Vanhemman joukkueen pelaamisella on muutama selvä etu. Nuorille pelaajille, jotka haluavat kehittyä ja edetä korkeammalle tasolle, pelaaminen voi haastaa heidät parantamaan. Vaikka heillä saattaa olla mukava ja tyytyväinen nuorempia joukkueita vastaan, pelaaminen vanhemmassa joukkueessa tuo mukanaan useita uusia haasteita, jotka työntävät heitä parantumaan.

Se on sama ajatusprosessi, kun päätetään vaihtaa joukkuetta vai ei, kun lapsesi hallitsee alemmassa divisioonassa. Suurin ero on, että siirtyminen divisioonaan johtaa ammattitaitoisempaan kilpailuun. Ikäryhmässä ylöspäin siirtymisellä on kuitenkin myös suurempi ja nopeampi kilpailu.

Punnittavat tekijät

On useita tekijöitä, joita on punnittava harkittaessa lapsesi siirtämistä ikäryhmään:

 • Lapsesi suhteellisen koon tulisi olla tärkeä rooli päätöksessäsi. Vaikka pienemmät pelaajat voivat oppia pitämään itsensä isompaa kilpailua vastaan, heidän siirtäminen vahvempaan, nopeampaan ja ammattitaitoisempaan joukkueeseen voi olla haastavaa ja mahdollisesti lannistavaa pienemmille pelaajille. Vastaavalla tavalla voidaan todeta, että jos lapsesi on jo suurempi kuin muut ikäisensä lapset, häntä ei ehkä haasteta tarpeeksi, ja siirtyminen ylöspäin voi olla viisasta.
 • Myös hänen sitoutumisensa peliin ja siihen, mitä he haluavat tehdä ikääntyessään, ovat tärkeitä tekijöitä. Jos hän pelaa vain huvin vuoksi eikä hänellä ole todellisia pyrkimyksiä pelata lukion jälkeen, lapsesi siirtäminen ikäryhmään ei välttämättä ole välttämätöntä. Jos lapsesi haluaa kilpailla myöhemmin elämässä ja kehittyä pelaajana, pelaaminen voi nopeuttaa edistymistä.
 • Hänen onnensa tulisi olla mielesi eturintamassa myös tässä päätöksentekoprosessissa. Tämä ei tarkoita sitä, että pysyminen tiimissä kaikkien hänen ystäviensä kanssa on oikea liike, mutta lapsesi siirtäminen tuntemattomaan joukkueeseen hänen toiveitaan vastaan ​​voi olla nopea tapa menettää intohimoa peliä kohtaan.

Tämä ei suinkaan ole tyhjentävä luettelo huomioitavista tekijöistä, mutta se toimii hyvänä perustana päätöksenteon aloittamiselle.

Sosiaalinen huomio

Yleissääntönä, etenkin esikoisikäisten, ala-asteen lasten kohdalla, on erittäin tärkeää, että he kehittävät ystävyyssuhteita. Ystävyys ja osaamisen kehittäminen (pelin oppimisen taidot jne.) Ovat latenssin (6–12-vuotiaat) kaksi kriittisintä tavoitetta. Pelaaminen sijoittaa lapsemme usein uusiin vanhempien lasten ryhmiin. He saattavat nähdä ystävänsä vähemmän ja tuntea olevansa vähemmän yhteydessä siihen, mikä on voinut olla erittäin tukeva sosiaalinen verkosto. Itse asiassa uusi ja väitetysti parannettu aikataulu ja ilmapiiri voivat vierailla lapsillamme pitkäaikaisesta, kriittisesti tärkeästä ystävyydestä.

Tiedämme, että yksi suurimmista syistä lasten harrastamiseen on pitää hauskaa ja seurustella ystäviensä kanssa, joten pidä tämä mielessä, kun teet tällaisia ​​päätöksiä. Teetkö ne omien tai lapsesi etujen mukaisia? On syytä pohtia tätä kysymystä aina silloin tällöin heidän urheilukokemuksensa kaikilla osa-alueilla.

Parhaan tekeminen lapsellesi

Jos lapsesi ei ole sekä fyysisesti että henkisesti valmistautunut vahvempaan kilpailuun, voi olla viisasta pysyä ikäryhmässään vielä vuosi.

Mikään ei ole kuin innostus katsella nuorisosi pelaamista osana joukkuetta tai innostus nähdä heidän tekevän ensimmäisen maalin. 

Kotkan Nappulatissa voimme auttaa sinua punnitsemaan ikäsi pelaamisen hyvät ja huonot puolet ja jopa auttaa lapsiasi valmistautumaan tuleviin turnauksiinsa. Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja.